Fuldkornsboller

IMG_3583

I bestemmer selv hvorvidt i bruger økologiske råvarer!

Denne opskrift er til ca 24 teboller.

Lad os starte med ingredienserne:

0,5 l mælk
75 g gær
10 g salt
100 g blødt smør (saltet eller usaltet)
600 g hvede mel
400 g fuldkornshvedemel

 

Fuldkornsboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rør kold mælk og gær sammen. (Jeg bruger en røremaskine.)
(Lun mælk hvis det skal gå hurtigt, men ikke over 45 grader.)
Tilsæt sukker og salt og rør rundt.
Kom de resterende ingredienser i og kør dejen stille og roligt til den er glat og smidigt.
Ælt den til en rund bolle. Skær et kryds i dejen og lad den (tildækket med et viskestykke) hvile et lunt sted i ca 1 time.

IMG_3549

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del nu dejen i 2 og rul den i 2 lige lange pølser.
Skær pølserne i stykker a ca 50 g.

IMG_3571

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Form stykkerne til runde boller.
Det gøres nemmest ved ikke og bruge mel, der dejen ellers bare glider rundt på bordet.
Sæt hånden henover et stykke dej. Tryk let ned på den med indersiden af hånden og tager næsten fat med fingerne.
Kør nu rundt på bordet med fingerne mens du presser lidt ned på dejen og form den til en rund bolle.

IMG_3572

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læg dem på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir.
Skal du bruge bollerne først næste dag filmer du bare pladerne og sætter dem et køligt sted. Så haver de stille og roligt natten over.

Ellers filmer du pladerne og sætter dem et lunt sted. Filmen gør at de ikke bliver tør og hæver hurtigere! Forvarm varmluftsovnen til 200 grader.

IMG_3574

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når bollerne er havet tilpas nok bages de,1 plade ad gangen ved 200 grader i ca 10 min.

IMG_3583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check om de lyder hult når du banker bagpå. Ellers bager du dem lidt længere.