
Verdens lækreste hindbærsnitter
Description
De fleste kender den sukkersøde version af en hindbærsnitte. Hindbærmarmelade lagt sammen med to tørre mørdejsplader og en mega sød glasur. Denne hindbærsnitte smager af dejlig hindbær. Snitten har en lækker, lidt blød konsistens, fordi dejen er bagt sammen med den hjemmelavede hindbærmarmelade. Og den sukkersøde glasur erstattes med en let syrlig tranebærglasur.
Ingredients
Mørdej
Hindbærmarmelade
Tranebærglasur
Pynt
Mørdej
-
Alle ingredienser blandes
Skær den kolde smør i mindre stykker.
Kom alle ingredienser samtidig i en røremaskine med spade.
Bruger du frisk vanilje, skrab marven ud og smør den ud sammen med lidt sukker. Tilsat den. Kør det hele på langsomste trin, til smørklumperne ikke kan ses mere og en sammenhængende dej er formet.
Den må ikke æltes for meget. Del den i 2. Form den i 2 flade firkanter og pak den ind i en plastpose. Sæt den på køl i ca. 30 min.
Marmelade
-
Kogning af marmelade
Tø bærrene op og kom dem i en lille gryde med sukker og vaniljesukker. Bring det i kog. Gem 2 spsk. sukker og blend den sammen med pektin eller melatin. Drys melatin eller pektinblanding i, mens du rører rundt og kog det kort igennem. Smag til med citronsaft og varm kort igen. Afkøl uden låg i køleskabet. Ellers danner sig kondens. Sæt et låg på når marmeladen er kold.
Samling af hindbærsnitten
-
Start med dejen
Tager halvdelen af dejen og rul den ud på et stykke bagepapir, drysset med lidt mel. Rul på størrelse med en bageplade. Prik lidt huller i dejen med en gaffel. Kom dejen ned i bradepanden. Sørg for den gør helt ud til kanten.
Fordel ca. 500 g marmelade på dejen. Lad en tynd lille kant være fri. Pensl den med en smule pisket æg.
Rul nu den anden mørdej ud som den første. Nemmest er hvis den rulles rund om en kagerulle og løftes over til bradepanden. Sørg for at den dækker helt. Pres kanterne fest med fingrene eller bagsiden af en kniv.
Prik nu også overfladen med en gaffel.
Bag på den nederste rille i forvarmet oven, med varmluft, ved 200 grader i ca. 30 min. Den skal være lækker brun.
Afkøl den bagefter i bradepanden.
-
Tranebærglasur
Rør flormelis, tranebærsaften og citronsaften til en glat glasur.
Fordel den ved hjælp af en sprøjtepose dekorativ på mørdejen.
Drys evt. med frysetørrede hindbær.
Når glasuren har sat sig, kan den skæres i den ønskede størrelse.