Verdens lækreste hindbærsnitter

Servings: 16 Total Time: 2 hrs Difficulty: Intermediate
Endelig en hindbærsnitte som ikke er for sød, toppet med den lækreste tranebærglasur.
View Gallery 1 photo

Verdens lækreste hindbærsnitter

Difficulty: Intermediate Prep Time 1 hr Cook Time 30 mins Rest Time 30 mins Total Time 2 hrs
Cooking Temp: 200  C Servings: 16

Description

De fleste kender den sukkersøde version af en hindbærsnitte. Hindbærmarmelade lagt sammen med to tørre mørdejsplader og en mega sød glasur. Denne hindbærsnitte smager af dejlig hindbær. Snitten har en lækker, lidt blød konsistens, fordi dejen er bagt sammen med den hjemmelavede hindbærmarmelade. Og den sukkersøde glasur erstattes med en let syrlig tranebærglasur.

Ingredients

Cooking Mode Disabled

Mørdej

Hindbærmarmelade

Tranebærglasur

Pynt

Mørdej

  1. Alle ingredienser blandes

    Skær den kolde smør i mindre stykker.
    Kom alle ingredienser samtidig i en røremaskine med spade.
    Bruger du frisk vanilje, skrab marven ud og smør den ud sammen med lidt sukker. Tilsat den. Kør det hele på langsomste trin, til smørklumperne ikke kan ses mere og en sammenhængende dej er formet. 
    Den må ikke æltes for meget. Del den i 2. Form den i 2 flade firkanter og pak den ind i en plastpose. Sæt den på køl i ca. 30 min.

Marmelade

  1. Kogning af marmelade

    Tø bærrene op og kom dem i en lille gryde med sukker og vaniljesukker. Bring det i kog. Gem 2 spsk. sukker og blend den sammen med pektin eller melatin. Drys melatin eller pektinblanding i, mens du rører rundt og kog det kort igennem. Smag til med citronsaft og varm kort igen. Afkøl uden låg i køleskabet. Ellers danner sig kondens. Sæt et låg på når marmeladen er kold. 

Samling af hindbærsnitten

  1. Start med dejen

    Tager halvdelen af dejen og rul den ud på et stykke bagepapir, drysset med lidt mel. Rul på størrelse med en bageplade. Prik lidt huller i dejen med en gaffel. Kom dejen ned i bradepanden. Sørg for den gør helt ud til kanten. 
    Fordel ca. 500 g marmelade på dejen. Lad en tynd lille kant være fri. Pensl den med en smule pisket æg.
    Rul nu den anden mørdej ud som den første. Nemmest er hvis den rulles rund om en kagerulle og løftes over til bradepanden. Sørg for at den dækker helt. Pres kanterne fest med fingrene eller bagsiden af en kniv. 
    Prik nu også overfladen med en gaffel. 
    Bag på den nederste rille i forvarmet oven, med varmluft, ved 200 grader i ca. 30 min. Den skal være lækker brun.
    Afkøl den bagefter i bradepanden.

  1. Tranebærglasur

    Rør flormelis, tranebærsaften og citronsaften til en glat glasur.
    Fordel den ved hjælp af en sprøjtepose dekorativ på mørdejen.
    Drys evt. med frysetørrede hindbær.
    Når glasuren har sat sig, kan den skæres i den ønskede størrelse. 

Keywords: Hindbærsnitte, verdens bedste hindbærsnitte, hjemmelavet hindbærsnitte, hvordan laves en hindbærsnitte, bagt hindbærsnitte, hindbærsnitte med hjemmelavet marmelade, glasur, hvordan laves glasur, glasur på æggehvider, tranebærglasur
Recipe Card powered by WP Delicious
Rate this recipe
Add a question
Min

Share it on your social network