
Verdens lækreste citronsnitter
Description
Her er der nok til en hel bradepande. Ca. 40 snitter. Perfekt til klassens time kage. Snitterne har en lækker og fugtig konsistens og pga. glasuren er smagen perfekt syrligt.
Mazarin
Mazarinmasse
Citronglasur
Mazarinmasse
-
Start med at tænde ovnen til 170 grader, varmluft.
Det er vigtigt at mazarin køres langsomt sammen.
Ellers koger den op under bagning og falder sammen igen.
Kom marcipan og sukker i en røremaskine og kør langsomt sammen. Tilsat smør (rumtemperatur) lidt ad gangen. Bliv ved med at køre på trin 1. indtil alt smør er brugt. Skrab siderne hvis nødvendigt.
Tilsat æggene lidt ad gangen. Husk og røre dejen hele tiden sammen før du tilsætter flere. Husk og skrab bunden af maskinen.
Riv imens skallen af 2 citroner og 4 lime. Eller brug et julienne-jern. Hak skallen fint bagefter. Pres saften af 1 citron og 2 lime til mazarinmassen.
Kom saften, skallen, mel og mandelmel i massen og kør den langsomt, til den er helt glat. Men kun til den er samlet. Fyld massen i en bradepande som er foret med bagepapir.
Bag den midt i oven i 40 til 45 minutter. Toppen af kagen burde blive lidt fast. Afkøl.Resten af citrusfrugterne bruges til glasuren!
Fyld massen
Tilsat citron-limesaft, den fin
Citrusglasur
-
Press lime og citronerne. Du skal bruge 3 dl citron-limesaft. Ca. halvt af hver. Kom saften i en gryde og kog ned til der nærmest kun en smule væske tilbage. Det bliver mørkere i farven. Prøv og smag på det:)
Afkøl det lidt og tilsat flormelis, og æggehvider. Pisk til glasuren er glat.
Glasuren er nu klar til brug. Men jeg synes den bliver bedre i smag og konsistens, hvas man tilsætter 50 g blødt smør. Pisk det glat og fordel det på kagen.
Lad glasuren sætte sig. Det tager ca. 30-40 minutter. Så er kagen klar til at blive serveret. Lidt flødeskum gør aldrig skade.Vel bekomme.