
Kæmpe kakao-hasselnødde marengs med blød center
Description
Disse marengs smelter på tungen. Sprød udenpå og lækker sig indeni. Jeg har tilsat kakao og ristede hasselnødder. Men du kan prøve med andre variationer. Kokos (kun 50 g) , lakrids i stedet kakao, mandler, cashewnødder osv.
Ingredients
Pisk marengsen
-
Start med at tænde for ovnen. 145 grader, varmluft.
Kom vand og sukker i en lille gryde. (Casserole)
Rør forsigtig med en spsk. i starten, så sukkeret opløses. Når det først koger, må du for guds skyld ikke røre mere. Så risikerer du det hele krystalliserer. Bring i kog.
Kom imens æggehviderne i en røremaskine med piskeris. (håndmixer kan også bruges! Tilsat 2-3 dråber eddike. Det gør hviderne mere seje. Pisk ved mellem hastighed.
Når sukkerlagen når 110 grader, skruer du lidt mere op for røremaskinen. Hviderne skal være cremede, ikke færdigpisket, når sukkeret når 120 grader! Det er meget vigtigt.Når sukkeret når de 120 grader, tager du gryden af varmen og tilsætter den varme karamel i en tynd stråle, som jeg viser i videoen. Når alt er tilsat skrues op for hastigheden. Pisk til marengsen er luftig. Man kan faktisk høre at den er blevet mere sej.
Skrue ned for hastigheden og drys flormelis i.
Så snart den er i, stopper du maskinen.
Nu vendes nødder og kakaopulveret forsigtigt i marengsen.
Det gøres meget kort ellers mister marengsen sin lækre konsistens.
Fordel marengsen i store klatter (6-8 stk.) på en bageplade, som er foret med bagepapir.
Bag på midterste hylde i 1 time.
Afkøl i ca. 30 min. Og nyd dem.Tip: Du kan stikke chokoladestykker i marengsen, inden du bager dem.
De bliver endnu bedre efter 1 nat i en lukket beholderen Så er de mere sej.
Tilsætter man mere sukker fra start, holder de bedre formen. (350 g sukker til 2 dl hvider)Vel bekomme.