Den bedste gulerodskage jeg indtil nu har bagt. Den er utrolig lækker i konsistens og smag. De ristede cashewnødderne giver den ekstra karakter. Marmeladen sørger for sødme og en lækker fugtig konsistens. Og den lækre syrlige ostecreme binder det hele sammen. Et must for kageelskere. Nødder og tranebær kan erstattes med andre nødder eller rosiner. I kan selvfølgelig også bage den helt uden. Kagen kan også bages i en bradepande. Så halveres bagetiden.
Start med at fore springformen med bagepapir i bunden.
Smør siderne med blødt smør.
Kom smør i en gryde. Varm det til den begynder at dufte nødeagtig. Tager den af varmen og rør rundt. Pas på det ikke brænder på! Du skal bruge alt smørret. Specielt det som ligger som et brunt lag i bunden. Det giver mest smag! Afkøl til under 50 grader.
Imens rives gulerødder og æble på et rivejern eller i en foodprocessor, med samme funktion.
Tranebær, brun farin, nødder og marmeladen tilsattes. Det hele røres sammen.
Melet sigtes sammen med bagepulver og natron.
Æggene piskes sammen med sukker og krydderierne samt salt, til en luftig æggesnaps.
Bagefter piskes melblandningen i æggesnapsen. Der må ikke være klumper.
Så tilsættes denne blanding og den afkølede brune smør til gulerødsblandningen.
Nu mixes det hele grundigt til det bliver en ensartet masse.
Massen fyldes i kageformen.
Kagen bages i forvarmet oven i 50-60 min ved 170 grader, ved varmluft. Bag kagen evt længere hvis den føles blød i midten.
Afkøl kagen lidt og fjern springformen.
Afkøl kagen næsten helt.
Pisk, Philadelphia, sukker, limesaft, limeskal, samt fløde til en cremet, lidt stiv konsistens.
Fordel ostecremen på kagen.
Kagen smager bedst når den stadig er en smule lun i midten.
Ellers serveres den ved rumtemperatur.