HASSELNØDDE-ÆBLEKAGE

Nu har jeg brugt nærmest hele dagen på og sælge noget udstyr der samlede støv på et lager. Takket være Facebook fandt jeg hurtigt nogle køber. Men nu skal der bages en kage
Denne opskrift kan bages uden kanel og uden æbler. Bare erstat det med noget andet!
Kagen er sød, så undrer jer ikke :o). Creme fraiche er perfekt til.

Redskaber:
Du skal bruge en springform ca. 21 cm i diameter, evt. røremaskine (ellers i hånden), bagepapir, skraber, evt æbledeler (eller bare en kniv).

Tænd ovnen på 170 grader, varmluft.

Ingredienser:
300 g sukker
20 g vaniljesukker
10 g stødt kanel (kan undlades)
225 g æggehvider
125 g  mariekiks, (ja det er rigtigt!) (knuses groft imellem fingerne)
175 g hasselnødder
125 g hasselnøddeflager
20 g bagepulver

2 æbler (f,eks. cox orange)

Start med at smøre ringformen og drys den evt. med rasp. Det giver en sprød kant.
Læg noget bagepapir over bunden og spænd den smurte form omkring den.


Kom alle ingredienser i en skål (røreskål) og rør dem forsigtigt sammen. Ca 1 min.
Kiksene må gerne have noget struktur tilbage.
Fordel massen i springformen.

Skrald æblerne og del dem i båd.

Fordel æblerne på kagen.

Bag kagen i ca. 1 time.

Man kan med fordel koge noget abrikosmarmelade med en smule vand og pensle kagen med den når den er kold. Det pynter godt, giver bedre smag og hjælper på at kagen holder sig længere.

Vel bekomme!