CHOKOLADEKAGE MED MANDEL OG APPELSIN

Dette er en mega lækker kage. Den har en brownieagtig blød konsistens.

Desuden er den fantastisk hurtigt og nemt at tilberede.

Erstat evt. mandelflagerne med kokosflager eller grofthakkede valnødder.

Men lad os nu komme i gang.

Ingredienser:

125 g          smør
125 g          mørk chokolade (hakkes)
100 g          hele æg (ca. 2 stk.)
200 g          sukker
1                appelsin (julienne af skralden, fileteres)
125 g          mel
1 tsk.          bagepulver
75 g            mandelflager (eller grofthakkede valnødder)

Start med at tænde ovn på 180 grader, varmluft.

Smør en springform (ca 21 cm)med blødt smør og læg bagepapir i bunden.

DSC_0187[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riste mandelflagerne i ovn i ca 10 min, eller til de er gylden brune.

DSC_0200[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kog smørret op i en gryde.
Hæld den over den hakkede chokolade.
DSC_0185[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pisk det sammen til en ensartet masse.
DSC_0190[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pisk æggene sammen med sukker til en luftig æggesnaps. Brug en maskine!

DSC_0198[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tager julienne af appelsinen og fileter den bagefter.

 

Skær fileterne i mindre stykker, men hak dem ikke.

DSC_0194[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

igt nu mel og bagepulver på chokolade-smør massen. Pisk det kort igennem.

 

DSC_0196[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrab nu halvdelen af æggesnapsen på chokolademassen og vend den I.

DSC_0170[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom bagefter resten i sammen med 2/3 del af nødderne og appelsinstykkerne.

DSC_0199[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

Rør ikke for længe!

Fyld massen i kageformen.

DSC_0202[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bag ved 170 grader i ca. 35-40 min.

DSC_0203[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Server den med creme fraiche eller vaniljeis.